Energiefraude, overtredingen van milieuregels en brandveiligheid en het niet registreren in het Digitaal Opkopersregister. Dat werd dinsdag geconstateerd bij een integrale controle op bedrijventerrein De Loeten.

Politie, team Ondermijning Amsterdam-Amstelland, de Douane, Liander en de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied werkten samen. Er werden zes bedrijfspanden bezocht.

Regels

De gemeente zegt geregeld dergelijke integrale controles op bedrijventerreinen uit te voeren. Ondermijnende criminaliteit is een serieus risico voor ondernemers, zegt ze. Men kan op verschillende manieren benadeeld worden door criminelen, onder meer door de aanschaf van op criminele wijze verkregen producten, misbruik van bedrijfsprocessen en infiltratie in bedrijven. Burgemeester Poppens vindt het belangrijk dat ondernemers zich bewust zijn van de risico’s van ondermijning maar zelf ook weten wat de regels zijn.

“Amstelveen staat voor een gezond en veilig ondernemersklimaat”, zegt hij.  “Door controle krijgen we beter zicht op wat zich afspeelt op onze bedrijventerreinen. Waar nodig, grijpen we in. We willen bonafide ondernemers ondersteunen en hen weerbaar maken tegen ondermijnende activiteiten.”

Stoelpoten

Eric Aldewereld, chef van basisteam Amstelveen, onderstreept het belang van de integrale samenwerking. “We zien dat criminelen aan de stoelpoten van onze maatschappij zagen. Om schade aan de structuren in onze maatschappij of het vertrouwen daarin te voorkomen, pakt de overheid ondermijning gezamenlijk aan. De controle is ook een manier om het gesprek met ondernemers aan te gaan en hen bewust te maken van ondermijnende criminaliteit.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.