De provincie Noord-Holland heeft als gevolg van de prijsstijgingen veel extra geld nodig voor infraprojecten. Dat staat in het overzicht van alle infraprojecten dat de provincie Noord-Holland elk half jaar actualiseert. 

Onder meer zij de projecten on Amstelland en Meerlanden duurder geworden. Behalve Amstelveen, horen daarbij Haarlemmermeer, Aalsmeer, Uithoorn, Ouder-Amstel en Diemen

Hoogwaardig

Met een nieuwe Hoogwaardig Openbaar Vervoerverbinding tussen Noordwijk en Schiphol verbetert de bereikbaarheid in de regio, zegt de Provincie. Er komt een nieuwe HOV-brug over de Ringvaart tussen Lisse en Lisserbroek en een nieuwe busbaan vanaf de nieuwe brug naar P+R Getsewoud-Zuid.

De HOV-lijn Legmeerdijk krijgt een nieuwe halte bij halte bij de hoofdingang van Royal FloraHolland on Aalsmeer. Hiermee verbeteren volgens Noord-Holland de snelheid en betrouwbaarheid van de bus. Het fietspad langs de N232 Schipholweg (Haarlemmermeer) wordt een zonnefietspad. In het wegdek van het fietspad komen over een lengte van zo’n 400 meter zonnepanelen, die minimaal 80.000 KwH per jaar opleveren. Daarmee kunnen ongeveer 20 huishoudens voorzien worden van energie. Een volledig overzicht van alle werkzaamheden van de provincie in de regio Amstelland en Meerlanden is te vinden op de website.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.