‘West ontmoet Oost’ zegt Stadsdorp Elsrijk over het programma dat op zondag 11 september (14.30 uur) in het Openluchttheater wordt geboden. Het gaat over de Indisch-Indonesische geschiedenis en cultuur i.s.m. het onderwijs.

Amstelveen met haar 138 culturen vormt een kleurrijke gemeente waar migranten met een koloniaal verleden, goed geïntegreerd zijn, zeggen de organisatoren.

Schooljeugd

Maar niet alle Amstelveners en vooral onze schooljeugd zijn goed geïnformeerd over wat zich in ons koloniaal verleden zoals in het voormalig Nederlands-Indië heeft afgespeeld, vindt het Stadsdorp.  “Wetenschappelijk onderzoek naar de Tweede wereldoorlog met de nasleep van het dekolonisatieproces daarna geven nieuwe feiten. Vernieuwde onderwijsprogramma’s willen daarbij onze schooljeugd informeren waarbij informatie en cultuur gecombineerd worden.”

Stadsdorp Elsrijk en haar samenwerkingspartners, zoals leerlingen van het Hermann Wesselinck College als cultuurschool, willen dit in een educatief theaterprogramma presenteren. Daarvoor is het verhaal van Saar en Sarina geschreven dat een bewerking is van het verhaal Oeroeg van Hella Haasse.

Muziek

Hoe kunnen West en Oost elkaar ontmoeten en op zoek gaan naar nieuwe samenwerkingsrelaties om het gezamenlijke koloniaal verleden te verwerken en daarbij van elkaar te leren? Die vraag stelt het programma aan het publiek.

“Via de transculture ontmoetingsdag `West ontmoet Oost’ willen we samen met scholieren van het Hermanns Wesselink College en de Indonesische muziekorkesten uit Amstelveen Melodi Bambu (angklung) en Swara Santi (gamelan) aandacht geven aan ons gedeelde verleden met Indonesië en duurzaam samenleven in onze wijk Elsrijk door elkaar te informeren en te ontmoeten.” Toegang € 5. Kassa open 14:30 uur. Het programma begint om 15.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.