In de week van 23 tot en met 29 november houdt het Leger des Heils een landelijke collecte, dus ook in Amstelveen. Er wordt geld opgehaald voor hulp aan kwetsbare mensen. Dat is nu, wegens de onzekerheid die het coronavirus meebrengt, extra nodig, zegt het Leger.

 Collecteren aan de deur is dit jaar lastiger en er gaan daarom veel minder mensen de straat op dan in andere jaren. Daarom heeft het Leger des Heils ook een mogelijkheid gecreëerd om online collectant te worden, of online aan de collecte te geven. Op www.legerdesheils.nl is te zien hoe gemakkelijk men dat kan doen.

 Buurthuiskamers

De opbrengst van deze collecte is bestemd voor het buurtwerk van het Leger des Heils. De organisatie heeft door heel Nederland zo’n honderd buurthuiskamers, bedoeld voor de directe omgeving en toegankelijk voor iedereen. Men kan er terecht voor een kopje koffie, een spelletje, een maaltijd, een (pastoraal) gesprek, zingevingsvragen of bijvoorbeeld tweedehands kleding. In steeds meer locaties wordt ook schuldhulp en huiswerkbegeleiding geboden, aangevuld met lokale activiteiten.

Behoefte

Doel is mensen uit een sociaal isolement te halen of dit isolement te voorkomen. Zeker voor mensen met minder bestedingsruimte is zo’n locatie vaak echt een vangnet. Via de buurthuiskamers wordt ook gewerkt aan het sociale netwerk van de bezoekers. Het overgrote deel van de buurthuiskamers wordt niet gesubsidieerd, waardoor het bestaan volledig afhankelijk is van giften

Foto: een van de mensen die veel baat hebben bij het buurtwerk van het Leger.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.