De verkoopexpositie  ‘Naoorlogse keramisten’ wordt van 24 oktober tot en met 30 december gehouden in galerie Kunstconsult aan Smederij 4. Het bedrijf besteedt daarmee aandacht aan de ontwikkeling van keramiek in de tweede helft van de twintigste eeuw. “Vanaf de jaren 50 stond een generatie kunstenaars op die de keramiek neerzette als autonome kunstvorm”, zegt de galerie.

Die is elke woensdag-, donderdag- en vrijdagmiddag geopend van 13:00 tot 17:00 uur of op afspraak. Verder op de zaterdagen 27 oktober, 24 november en 29 december, ook van 13:00 tot 17:00 uur.

Rietveld Academie

Onder de tentoongestelde werken zijn is werk van toonaangevende keramisten te zien als Jan van der Vaart, Hans de Jong, Babs Haenen, Lies Cosijn, Etie van Rees, Johan van Loon, Johnny Rolf, Veronika Pöschl en Suzanne Taub. Veel van deze kunstenaars hebben gestudeerd of gedoceerd aan de Gerrit Rietveld Academie.

Docent

De keramiekopleiding daar heeft een groot aantal keramische kunstenaars afgeleverd die gezichtsbepalend zijn voor de Nederlandse keramiek in de twintigste eeuw. Van 1968 tot 1993 was keramist Jan van der Vaart hoofd van de afdeling keramiek. Tot zijn studenten behoorden Veronika Pöschl (jaren 80) en Babs Haenen (jaren 70). De laatste was van 1992 tot 2013 zelf docent aan de academie.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.