Op donderdag 25 oktober (20,00 uur) is en een voorstelling in de Schouwburg Amstelveen over ‘omdenken’ in opvoeding en onderwijs. Berthold Gunster en acteur Dion Vincken treden trouwens vaker op in bijeenkomsten in diverse sectoren.

Dit seizoen zijn besteden zij in de theaters aandacht aan ‘Lastige kinderen? Heb jij even geluk’, een zogenoemde Omdenkshow, gebaseerd op het gelijknamige boek over omdenken in opvoeding en onderwijs. Stop met kinderen op te voeden, is het advies van het tweetal. Want opvoeding komt neer op een vorm van ‘vastdenken’, dus kijken naar wat er niet bestaat en wel zou moeten.

Ramp

“Van een probleem een ramp maken. Eén van de grootste tragedies in het leven is om de perfecte ouder te willen zijn”, zeggen de ‘omdenkers’, die liever problemen als mogelijkheden zien en ouders aanraden dat ervan te maken.

Hoe? Door van een gebrek een talent te maken. Of zoals Berthold Gunster het zegt: “Lastig gedrag is niets anders dan ruwe energie, ongestold verlangen. Een behoefte die zich op een stuntelige manier uitdrukt. Kinderen grootbrengen slingert ons heen en weer tussen uitersten. Kinderen zijn een bron van irritatie, frustratie en soms zelfs wanhoop; tegelijkertijd zijn ze een onuitputtelijke bron van liefde, plezier en avontuur.”

Cabaret

Zoals bij alle programma’s van Omdenken is de voorstelling een mix van theater, lezing en cabaret. De voorstelling is bestemd voor ouders, kinderen, grootouders, onderwijzers, akela’s, jeugdleiders, voetbaltrainers, badmeesters, mentoren, oppassers, gezinsvoogden, pleegouders, kinderrechters, peuterleiders en iedereen die zin heeft in een verfrissende avond, meldt het duo. Een show van nadenken en lachen.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.