Zowel het Rijk als de gemeente compenseert sportverenigingen voor hun wegens corona misgelopen omzet.  “Naast de rijkregelingen biedt het gemeentelijk coronanoodfonds een achtervang daarvoor,” zegt sportwethouder Rob Ellermeijer.Vanuit het Rijk kwamen verschillende compensatieregelingen beschikbaar zoals de TASO, voor misgelopen omzet, TVS voor huurcompensatie en TVL voor tegemoetkoming bij vaste lasten. Aan het begin van de coronacrisis heeft de gemeente een noodfonds opgericht om organisaties die in problemen komen te ondersteunen, als aanvulling op de regelingen van het Rijk.

AmstelveenSport

Daarnaast staan zowel bij de gemeente als AmstelveenSport medewerkers klaar om de clubs van informatie te voorzien in deze moeilijke tijd. Clubs worden periodiek geïnformeerd met brieven, advertenties en persoonlijk contact over de laatste stand van zaken en de steunmogelijkheden.

 Tijdens de bezoeken en diverse contacten met de clubs valt volgens Ellermeijer vooral op hoe veerkrachtig en creatief de sport in Amstelveen zich toont.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.