Amstelveen en vijf andere gemeenten in de regio starten vandaag hun campagne ‘Ik bescherm jou, jij beschermt mij’. Op een poster staat ‘Ik hou (afstand) van jou”. De Amstelveense editie daarvan (voorzien van het gemeentelijke logo) wordt vandaag met het Amstelveens Nieuwsblad mee verspreid. Voor alle andere media, exclusief de gemeentelijke website uiteraard, bleef de actie dan ook geheim.

De campagne roept inwoners op de coronaregels thuis, waar de meeste besmettingen plaatsvinden, afstand tot bezoekers te bewaren. Ruim 55% van alle coronabesmettingen vindt namelijk  in huizen plaats, als bezoekers komen. “Veel mensen vinden het lastig aan anderen te vragen afstand te houden of elkaar niet aan te raken bij een begroeting”, zegt de gemeente. “Ook blijft niet iedereen thuis na positief te zijn getest. Om het aantal besmettingen omlaag te krijgen, is het van belang dat mensen zich ook in de thuissituatie aan de basisregels houden.”

Handen wassen

Die staan nog eens op een zijde van de poster. Zoals: handen was of desinfecteren bij binnenkomst, afstand houden van mensen buiten het huishouden, bij milde klachten thuis blijven enzovoort. Alle aan de campagne deelnemende gemeenten behoren tot de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland. Het is de bedoeling de poster op het raam te hangen, zodat de woorden ‘ik hou (afstand) van jou’ aan de buitenkant staat en aan de binnenkant: ‘welkom; huisregels voor bezoekers’. Zo is het makkelijker aan vrienden en familie aan te geven wat er van hen wordt verwacht, denkt de gemeente.

Burgemeester Tpko Poppens raadt de poster iedereen aan. Downloaden via
Amstelveen en het coronavirus.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.