Voor mantelzorgers om de regio start donderdag 13 juni een gratis driedelige ‘gespreksgroep’ over mensen die men in wezen krijt raakt door dementie. De organisatie Mantelzorg & Meer, die voor de organisatie zorgt, spreekt over ‘Levend Verlies’. Deze gespreksgroep is voor mantelzorgers die wonen in Aalsmeer, Amstelveen, Haarlemmermeer, Uithoorn en Ouderkerk aan de Amstel. Behalve op 13 juni is de gespreksgroep op de donderdagen 20 en 27 juni van 19.30 tot 21.30 uur.

De groep komt bijeen bij M en M aan de Dr. Willem Dreesweg 2.

Rouw bij leven

Men kan met een verlies en rouw te maken krijgen, terwijl degene voor wie men zorgt in leven is. Dit noemt de organisatie dus levend verlies. “Een ouder met dementie bijvoorbeeld, of een partner met een beroerte waardoor die een ander persoon is dan voorheen.”

Inhoud

In deze gespreksgroep deel men zijn of haar ervaringen met anderen die ook zorgen voor een partner, ouder of kind, die ineens of steeds een beetje meer gezondheid inleveren. De consulent begeleidt het gesprek en geeft inzicht, informatie en tips. Aanmelding via een mail naar info@mantelzorgenmeer.nl, of bellen naar 020 512 72 50; ook men of het formulier invullen op www.mantelzorgenmeer.nl. Daar vindt men ook meer informatie over deze gespreksgroepen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.