Actief voor Amstelveen wil dat de gemeente subsidie aanvraagt aan de Provincie Noord-Holland voor het ophogen van flatgebouwen. Raadslid Gonnie van Rietschoten van die lokale partij heeft daarover schriftelijke vragen gesteld. De CDA-fractie in de gemeenteraad stelde ophogen met extra verdiepingen al eerder voor. Toen was evenwel die reguliere provinciale subsidie nog niet beschikbaar.

Nu er subsidie voor is, vraagt de Actief voor Amstelveen (AVA) of de gemeente daarvan gebruik wil maken.

Aquariusflat

Er is een hoge druk op de plaatselijke woningmarkt en een schaarse ruimte voor bouwprojecten, zegt van Rietschoten. “Toevoegen van extra woningen is dus een noodzakelijke stap, zeker als daar subsidie voor gegeven wordt.” Met die subsidie kan volgens de partij het zogenaamde “optoppen” betaalbaar blijven. De fractie maakt een vergelijking met de ‘Aquariusflat’ die bij een renovatie ook werd verhoogd. Zij wil nu graag weten of B en W inmiddels bij de Provincie informatie hebben gevraagd en of zij de regeling überhaupt wel kennen. Het valt of staat natuurlijk met het voornemen woningen door ophoging aan de woningvoorraad toe te voegen. Is het college van B en W dat eigenlijk wel van plan door gebruik te maken van de subsidie, wil Van Rietschoten weten.  Ook vraagt zij welke flatgebouwen daarvoor in aanmerking komen.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.