Maandag overhandigden de dames Osada en Ekannan namens de Japanse gemeenschap een slinger van 1000 gevouwen kraanvogels aan burgemeester Tjapko Poppens. Een uiting van betrokkenheid en medeleven van de Japanse aan de Amstelveense gemeenschap in deze bijzondere coronaperiode, met de wens dat daar snel een einde aan komt.

De kraanvogel staat in de Japanse traditie voor genezing en herstel na een periode van ziekte. De slinger krijgt een plekje in de bibliotheek op het Stadshart, zodat deze zichtbaar is voor iedereen.

Herdenking

De overhandiging van de slinger vond plaats aan de vooravond van de landelijke herdenkingsdag op 6 oktober, voor overledenen door corona, het verlies van een baan of ander verdriet in deze periode.

Op 6 oktober kreeg het ‘Hart van Medeleven’, eerst tijdelijk monument in de vijver van de Stadstuinen, een vaste plek op begraafplaats Zorgvlied. Voorzitter Hans Jansen van SAKB KunstLokaal was ook bij de overhandiging van de slinger aanwezig. De Japanse gemeenschap heeft een ontmoetingsruimte in hetzelfde gebouw als SAKB KunstLokaal en doet verschillende activiteiten samen.

1 REACTIE

  1. Wie is die man die geheel rechts op de foto staat en zich niet passend gekleed heeft voor deze gelegenheid. Hij moet in ieder geval gedacht hebben de burgemeester een keten dan ook ik een ketting. “Poor show” burgemeester.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.