Tot en met zondag 17 april kunnen jongeren online kiezen welk ontwerp zij willen voor een aan te leggen skatepark in Amstelveen-zuid.  Daarover kunnen zij stemmen via participatieplatform denkmee.amstelveen.nl en kiezen uit twee ontwerpen.

Het nieuwe skatepark komt naast de jongerenontmoetingsplek tussen de Schweitzerlaan en de Legmeerdijk.

Bureau

Na participatie met initiatiefnemers Ramon, Tijn en Thomas, doe met de suggestie naar de gemeente kwamen, maar ook met andere jongeren, omwonenden, wijkcoach, buurtsportcoach en grondig onderzoek van de gemeente naar een geschikte locatie is het dan nu zover. Bureau Concrete Matters heeft twee ontwerpen gemaakt waarop kan worden gestemd via het gemeentelijke online participatieplatform. Beide ontwerpen bieden talloze mogelijkheden voor zowel beginnende als gevorderde skaters, steppers en BMX-ers, zegt de gemeente. Vooral de contouren van het skatepark en de toegang verschillen.

‘Fijn’

Wethouder Floor Gordon (spelrecreatie) zegt het ‘fijn’ te vinden dat het de jonge skaters is gelukt een skatepark in Amstelveen-Zuid voor elkaar te krijgen. “We moeten nog wel een bestemmingsplanprocedure doorlopen, dus de skaters moeten nog even geduld hebben. Als alles meezit, kunnen we het skatepark begin 2023 met hen openen.” De gemeente startte woensdag een campagne via Snapchat en Instagram om jongeren op te roepen om te stemmen. Nadat de keuze voor het ontwerp van het skatepark vaststaat, kan de gemeente het plan verder uitwerken met banken, fietsnietjes, afvalbakken, groen en het opknappen van de jongerenontmoetingsplek. Mogelijk wordt het ontwerp volgens de gemeente nog iets bijgeschaafd om het goed in de beschikbare ruimte in te passen. Nadat het bestemmingsplan is vastgesteld, kan een omgevingsvergunning worden aangevraagd en de opdracht  verstrekt.

Op de foto’s de twee ontwerpen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.