Inwoners van 65 jaar en ouder met een laag inkomen konden al in daluren gratis gebruik te maken van openbaar vervoer met bussen van Connexxion. Daar komt nu GVB bij, dus tram, bus en metro.

Inwoners komen in aanmerking voor de regeling gratis openbaar vervoer (OV) voor ouderen als ze 65 jaar of ouder zijn, een laag inkomen hebben en in het bezit zijn van een geldige persoonlijke OV-chipkaart met naam, pasfoto en geboortedatum. Ook een voorwaarde is dat geen gebruik wordt gemaakt van Wmo-vervoer met een Wmo-indicatie.

OV-chipkaart

Het was de niet meer bestaande Ouderen Combinatie Amstelveen (OCA) die een punt maakte van gratis vervoer voor ouderen en de gehele gemeenteraad meekreeg. Als inwoners voldoen aan de voorwaarden en de aanvraag akkoord is, zorgt de gemeente er samen met Connexxion en GVB voor dat het abonnement klaar wordt gezet op de persoonlijke OV-chipkaart. Inwoners die al via de regeling van de gemeente gratis reizen met Connexxion hoeven niet opnieuw een aanvraag in te dienen om gratis te kunnen reizen met GVB. Het abonnement van GVB is voor hen al klaargezet op de persoonlijke OV-chipkaart. Het abonnement moet men alleen zelf nog op de OV-chipkaart laden.

“Door deze regeling kunnen ouderen met een laag inkomen gebruik maken van een groter gratis aanbod van openbaar vervoer”, zegt wethouder Marijn van Ballegooijen (Werk en Inkomen). “De gemeente verwacht dat meer dan 250 ouderen gebruik kunnen maken van deze gratis openbaar vervoer regeling. Zo kunnen deze minima zich beter mee blijven doen in de maatschappij”.

Meer informatie vindt men op www.amstelveen.nl/minima onder Regeling gratis openbaar vervoer 65-plus. Men kan ook terecht bij het Amstelveenloket: (020) 540 49 11.

Foto: wethouder Van Ballegooijen en Imana van der Meijden die voor het eerst haar nieuwe chipkaart gebruikt.

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.