Gemeentelijke handhavers zogenoemde Boa’s (Buitengewoon Opsporingsambtenaren) ruimden zondagmorgen de troep op die  feestvierders in het Amsterdamse Bos achterlieten. “Zij maakten er een bende van”, vindt wethouder Herbert Raat van Handhaving. “Ik begrijp dat mensen graag weer feest vieren, maar dit is asociaal”, twitterde hij.

De feesten waren volgens een tweet van de gemeente trouwens illegaal. De politie maakte er dan ook een einde aan vannacht. Onder de rotzooi ook lachgasballonnen.

De gemeente vraagt jongeren in het vervolg zelf hun troep op te ruimen, maar gaat intussen wel met de politie in gesprek over de vraag hoe men illegale feestjes eerder kan stoppen of die zelfs voorkomen.

3 REACTIES

  1. Veel Amstelveners en bezoekers zijn asociale smeerkezen. Dat is niet alleen in het Bos te zien maar bij voorbeeld ook in het Stadshart.

    Om te beginnen moeten er grotere afvalbakken komen die ook tijdig worden geleegd. Verder moeten hoge boetes worden gesteld op het weggooien van afval op straat, in de natuur, bij de Febo en graag ook als er markt is. Wat een rotzooi!

    Het grootste probleem is echter dat de wethouder van Handhaving niet houdt van handhaven.

  2. “De gemeente vraagt” Wat is dit voor halfzacht beleid!? Evenementen zijn nog verboden. Hoe verkoop je dit soort waanzin aan de horeca, die allemaal grote omzetverliezen hebben en die wij allemaal moeten ondersteunen met torenhoge subsidies. Ik snap heus wel dat de jeugd een feestje wil, maar ze moeten zich maar 1 of 2 jaar inhouden, zo lang die coronagolf nog over de wereld gaat. Trouwens de staat is ook zeer inconsequent in haar beleid hiermee, wel de luchtvaart maar niet dit. Leuk voor de tweede golf dit tweeslachtige beleid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.