Zaterdag 16 september (12.00 uur) wordt in het Oude Dorp de plaatselijke editie van de NOC-NSF Nationale Sportweek geopend door sportwethouder Herbert Raat.Samen met lokale sportverenigingen wordt tijdens die week (van vrijdag 15 tot en met zondag 24 september) het sportaanbod in Amstelveen duidelijk.

Openingszet

Bij de opening staat de denksport centraal, vandaar de opening op het Dorpsplein. De wethouder verricht de openingszet op het openlucht-schaakbord. Vervolgens spelen de twee grote jeugdschaaktalenten Philippe Krylov en Daniel van Cleef de wedstrijd uit.

Poeldag

Tijdens de denksportdag, waarvoor de zaterdag is gereserveerd, kan er naast schaken ook bridge gespeeld worden onder begeleiding van leden van schaakvereniging Pegasus en bridgevereniging Brivea. Daarnaast kunnen bezoekers de hele dag al dan niet levensgrote denkspellen spelen, bij sfeerrijke muziek. Zondag 17 september staat de tweede editie van de Poeldag  (watersport) op het programma, waarvoor Raat het statschot geeft om 10:00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.