Burgemeester Tjapko Poppens begreep het wel, maar zei dat de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland nu eenmaal moet buigen voor de door het kabinet vastgestelde noodverordening. Maar VVD-raadslid Victor Frequin vond het eigenlijk onrechtvaardig dat sportverenigingen met een commerciële horeca en dus in het bezit van een vergunning wél en verenigingen die de horeca zélf exploiteren niet hu terrassen mogen openen.

Victor Frequin

Onrechtvaardig eigenlijk, vond Frequin, die opkwam voor onder meer de zwaar getroffen sportverenigingen RODA ’23, Martinus en hockeyclub HIC. “Is het College met mij van mening dat dit onderscheid eigenlijk niet te rechtvaardigen is en dat dit onderscheid niet gemaakt had mogen worden.”

Enorm

Poppens zei er dagelijks vragen over te krijgen, ook op straat. “Het leeft enorm”, gaf hij toe. “De commerciële horeca mag weer open en de kantines van sportverenigingen niet, dat staat letterlijk in de noodverordening van het kabinet. Alle burgemeesters hebben zich er aan te houden.”

Tekort

Tot 1 juli overigens naar men hoopt, want dan mogen ook de kantines bij de  sportaccommodaties weer open. Korte tijd eigenlijk, maar Frequin had het graag anders gezien. “Voor de clubs vergroot dit onderscheid hun financiële tekort van dit jaar”, verzuchtte hij. “De omzet in de maand juni is normaal gesproken aanzienlijk.” Maar de burgemeester kon bij de veiligheidsregio niet bepleiten dat dit verschil voor de resterende tijd wordt opgeheven, zoals Frequin had gevraagd.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.