Minder dan twintig procent van de appartementen in Bankrasstaete worden door Amstelveners gehuurd. Dat valt uit een brief van B&W aan de gemeenteraad op te maken.

Van de 70 meter hoge woontoren in Bankras, eigendom  van de firma Rijsterborgh (net als het winkelcentrum Bankrashof), zijn 31 van de 88 appartementen verhuurd aan huishoudens in de regio Amstelland-Meerlanden, waarvan zestien aan Amstelveense.

‘Andere gebieden’

De meerderheid (57) ging naar mensen uit ‘andere gebieden’, geeft het college toe. Ze gingen voornamelijk naar expats en mensen uit het Gooi die daar hun huizen verkochten om kleiner te gaan wonen in de buurt van de hoofdstad. Al in september 2016 beloofden B&W te onderzoeken wat de effecten van nieuwbouw en transformaties (kantoren die in woningen veranderen) op doorstroming. Het ging daarbij vooral om de doorstroming die door de toren zou worden bewerkstelligd.

9 REACTIES

  1. Dus dat gedrocht is na dik een jaar ( of nog langer) eindelijk verhuurd. Wat heeft men nu hiermee bereikt? Geen ene bal? 31 van de 88 appartementen aan mensen uit de regio. Dit is toch werkelijk letterlijk het toppunt van wanbeleid in hoofdzaak de schuld van de VVD. Dit “prachtige landmark”. Men zou zich letterlijk de ogen uit zijn hoofd moeten schamen, als je weet dat andere mensen 17 jaar moeten wachten op soc huisvesting en men zich hier een versuffing betaalt in de vrije sector. Een alleenstaande met een normaal geschoold beroep kan hier niet eens meer wonen. Die moet minstens naar Almere toe. Goed voor het milieu zegt de milieupartij D66 van Floor Gordon en ondertussen maar vergunningen verlenen voor deze wangedrochten waar niemand beter van wordt, behalve mensen met toch al heel veel geld.

  2. Misschien is het goed als de gemeente een nieuwe wijk gaat bouwen met alleen maar hoogbouw, gewoon 4 of 5 laags en dan duidelijke afspraken maakt over koop en huurflats, zodat ouderen als ze willen een keuze krijgen om hier te gaan wonen, goed voor de doorstroom, want met weer een laagbouwwijk los je niets op.
    De gemeente moet dan de regie pakken, zodat er keus is voor een ieder en niet zoals nu bij bij de Bankrastoren.

  3. je zou haast denken dat er beloften zijn gedaan met betrekking tot het dossier over de Zwarte Kat aan bepaalde mensen, zo komt het wel over op de inwoners van Amstelveen.

    • Google eens dat Breevast. Wel een maatje te groot voor een gemiddeld ambtenaartje of wethoudertje, dunkt me. Ze hebben zich gewoon laten piepelen, want die zorgen er wel voor dat dat soort zaken voor hun juridisch tot op de mm dichtgetimmerd zitten.

  4. Wederom, hr Bikker, Breevast? U bent een beetje in de war. Breevast is Jagershuis, niet Zwarte Kat, en behoorlijk stevig aangepakt door de gemeente

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.