Weer heeft burgemeester Tjapko Poppens twee woningen wegens drugshandel laten sluiten voor een periode van drie maanden, na een melding van de politie dat zij er drugs had aangetroffen. Een ervan is een studentenwoning in Uilenstede; daar werd een flinke hoeveelheid XTC gevonden.

Het tweede pand betrof een woning aan de Scheepsbrug. Daar vond de politie een  hennepkwekerij met 120 planten. De politie heeft beide panden ontruimd.

Overlast

“Met de sluitingen wil de gemeente criminaliteit en overlast voor de buurt tegengaan”, zegt Poppens. “Wij willen voorkomen dat woningen opnieuw voor illegale activiteiten worden gebruikt. In Amstelveen willen we geen handel in drugs. Beide woningen zijn per direct ontruimd en gesloten.”

De Amstelland-gemeenten werken nauw samen met de politie en het Regionaal Expertise Centrum Amsterdam-Amstelland (RIEC-AA) bij de bestrijding van ondermijnende criminaliteit, zoals handel en productie van drugs.

1 REACTIE

  1. Zo dat is het 5e pand bij mij in de buurt in nog geen straal van 250m wat is gesloten vanwege de wiet. Wordt het niet eens tijd dat overheid deze handel eerst legaliseert en monopoliseert en na een aantal jaren verkoopt? Kunnen ze een aardig centje mee verdienen en je verpest ook goed de illegale markt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.