Ook horecabedrijven zonder terrasvergunning mogen nu via een versnelde procedure een tijdelijk terras realiseren. Uitbreiding werd voor ondernemers die wel een terras hebben al van 1 juni af door de gemeente gedoogd.  In alle gevallen gaat het om maatwerk, zegt de gemeente.

De ‘nieuwelingen’ met een terras vallen net als degenen die wel een vergunning hebben, maar uitbreiden onder een gedoogconstructie. De gemeente beoordeelt een aanvraag op veiligheid, verkeersveiligheid, overlast, bereikbaarheid, toegevoegde waarde en kwaliteit. “De horeca heeft het zwaar”, beseft wethouder Floor Gordon EZ. “Als je een kleine zaak hebt en dan ook nog eens geen terras, dan wordt het heel lastig om uit de kosten te komen met zo weinig plekken binnen. Waar het kan, proberen we deze groep ondernemers nu ook te helpen.”

Corona

De horeca heeft maanden haar deuren gesloten moeten houden wegens het Coronavirus. Met de afstandsregels is er een beperking op het aantal gasten dat horeca binnen kan ontvangen. De gemeente gedoogt een ruimere opzet van de terrassen. Horecaondernemers die een aanvraag willen doen kunnen contact opnemen met de Balie bouwen via www.amstelveen/baliebouwen.

1 REACTIE

  1. Kunnen horeca-ondernemers niet alvast hun terras “onder eigen verantwoordelijkheid “ uitbreiden en dat de ambtenaar achteraf een tijdelijke vergunning geeft in samenspraak met de ondernemer. Elke dag die gewacht wordt betekent toch weer inkomstenverlies.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.