Als de gemeenteraad ermee akkoord gaat wordt een stuk openbare grond van 250 vierkante meter aan het Stadsplein verkocht. Onder meer lingeriewinkel van Meyer en Meyer kan dan zijn gevel verplaatsen ter wille van een grotere verkoopoppervlakte. Het pand is eigendom van Oranjeveste BV en draagt officieel de naam Townhouse (Stadsplein 90-95), op de locatie van het voormalige postkantoor, bij de ingang van het Binnenhof. Er blijft zeven meter breedte van de toeleiding daarheen over.

Hoeveel de gevel naar voren komt, wil de gemeente niet zeggen. B&W hebben een koopovereenkomst gesloten met de eigenaar. De naar voren gehaalde gevel houdt op bij het pand van ING. De verkoop geschiedt in lijn met de in juni 2017 door de gemeenteraad vastgestelde visie op het Stadshart, waarbij pandeigenaren werd toegestaan hun gevels naar voren te halen en daardoor de winkels uit de breiden.

Bouwrijp

De gemeente moet de grond bouwrijp opleveren, verleggen van kabels en leidingen met zich meebrengt. Maar de voor de uitbreiding benodigde grond wordt pas opgeleverd als dat achter de rug is en ook een door de gemeente te verstrekken omgevingsvergunning ‘onherroepelijk’ is, schrijven B&W aan de raad. Die moet beslissen over het aan de openbare ruimte onttrekken van de grond.

Voorwaarden

Overigens zijn zowel het koopbedrag en het aantal meters dat de gevel naar voren komt volgens de gemeente nog geheim. In de brief van B&W aan de gemeenteraad wordt wel gemeld dat aan de uitbreiding van de winkels voorwaarden zijn verbonden, zonder die overigens te noemen.

Overigens is de gemeente ook van plan de gevel van de cultuurstrip, met onder meer de Schouwburg en P60, aantrekkelijker te maken. Daarbij hoort ook de vestiging van een mammoetbioscoop van Pathé.

2 REACTIES

  1. Voor bevriende ondernemers en als het geld oplevert, wil de gemeente wel een paar kabels en leidingen verleggen. De gemeente was daartoe niet bereid teneinde tegenover ING de aanleg van een ondergrondse afvalcontainer tbv de Stadspleinbewoner mogelijk te maken. Die sjouwen nu 175 meter met hun volle vuilniszakken naar de Galerij.

    En straks kijken wij tegen de lelijke blinde achtermuur van een mammoetbioscoop. Wonen in het Stadshart wordt op allerlei manieren afgestraft.

  2. De gemeente praat toch altijd over transparantie. Waarom mag de burger dan i.d. niets weten over geldbedragen en veranderingen aan gevels, terwijl voor het plaatsen van een schuurtje in je achtertuin al een openbare aanvraag moet doen? Het belang hiervan ontgaat mij een beetje.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.