Woensdag 22 juni om 19.30 uur is éénmalig de documentaire ‘George Michael Freedom Uncut’ te zien in Cinema Amstelveen. Het verhaal wordt verteld door de zanger, die nauw betrokken was bij het maken van de film die als zijn laatste werk dient. 

George Michael Freedom Uncut richt zich op de vormende periode in het leven en de carrière van de Grammy® Award winnaar, in de aanloop naar en na het maken van zijn veelgeprezen, best verkochte album “Listen Without Prejudice Vol. 1” en zijn daaropvolgende, beruchte High Court gevecht met zijn platenlabel, terwijl het ook aangrijpend persoonlijk wordt over de dood van zijn eerste liefde, Anselmo Feleppa. De documentaire is gefilmd voor Michael’s vroegtijdige dood en wordt verteld door de zanger, die nauw betrokken was bij het maken van de film die als zijn laatste werk dient.

Privé-opnamen

De film bevat ongelofelijke, ongeziene archief- en privé-opnamen van George thuis, en geeft kijkers een verslag uit eerste hand van deze dramatische periode in zijn leven, waarin wordt onthuld hoe hij een van de meest invloedrijke platenartiesten aller tijden werd, die als enige voor alle artiesten opkwam door het standaard platencontract aan te vechten en zo te helpen de regels van de muziekindustrie te herschrijven. Hij vertelt waarom hij uit de schijnwerpers stapte en beroemdheid de rug toekeerde.

De film bevat ook interviews met enkele van Michael’s meest beroemde vrienden en muzieklegendes, waaronder Stevie Wonder, Elton John e.a.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.