Het spookgebied wordt langzaamaan weer Stadshart. Hoewel de horeca er nog gesloten blijft, gaan steeds meer winkels in het winkelcentrum weer open. Tot nu toe waren het alleen Hema, Blokker, Xenos en misschien een andere keten. Nu gooit ook de ene na de andere kleinere winkel de deuren open.

Maar sommige blijven gesloten. Het is trouwens de vraag of de winkeliers die hun verkoopoppervlakte toegankelijk maakten ook iets overhouden aan die activiteit. Het winkelend publiek is namelijk mondjesmaat en in de winkels moet met anderhalve meter afstand van elkaar houden.

Bijenkorf

Deze week ging ook de Bijenkorf weer open, maar de maatregelen waren ook daar niet van de lucht. Op diverse punten zijn desinfecterende units (met pompjes) aangebracht, om te beginnen al bij de ingang, waar een bewaker bezoekers maant daarvan gebruik te maken. Die let er ook op dat niet teveel mensen tegelijk binnen komen. Ook in het winkelcentrum zijn veiligheidsmaatregelen genomen, zoals het strepen op de vloer om looprichtingen uit elkaar te houden, peilen voor de route, het onklaar maken van zitjes en borden en stickers die de aandacht vestigen op de welbekende 1,5 meter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.