Omdat er meer ruimte voor sporten en bewegen kwam voor kinderen en jongeren, heeft ook het bestuur van de  Veiligheidsregio AmsterdamAmstelland, waartoe Amstelveen behoort, besloten diverse openbare locaties weer te openen. Dat is in lijn met het kabinetsbesluit kinderen tot 18 jaar georganiseerd en onder begeleiding samen buiten te laten sporten. Jongeren van 13 tot en met 18 jaar moeten daarbij wel de 1,5 meter afstand houden, voor kinderen die jonger zijn dan 12 jaar hoeft dat niet.

Sportparken- en velden mogen weer open voor jongeren tot 18 jaar weer open voor georganiseerde sportactiviteiten en verenigingen zijn doende dat mogelijk te maken. In een brief zijn die sportverenigingen daarover geïnformeerd, ook over de voorwaarden die er mee samenhangen, zoals dat officiële wedstrijden verboden zijn, geen ouders langs de lijn mogen verschijnen en thuis moet worden gedoucht.

Hoesten

Bij koorts, hoesten of verkoudheid geldt ook voor kinderen en jongeren nog steeds dat zij thuis moeten blijven. Ook topsporters mogen onder voorwaarden weer trainen op een aantal door NOC*NSF aangewezen locaties.

De volgende Amstelveense locaties blijven gesloten: De voetbalvelden Middachten, Korianderlaan, Uilenstede, Vlielandstraat, Grote Wielen, Basketbalveld Korianderlaan en Speelboerderij Elsenhove. Die laatste gaat pas weer open als dit op een veilige en verantwoorde manier kan.

Handhaving

Drukke plekken, zoals parken, pleinen, winkelstraten, markten en wandelgebieden, zoals die langs de Poel en de Amstel, blijven handhaving en politie toezien. Zo nodig worden maatregelen genomen, zoals het instellen van eenrichtingsverkeer, plaatsen van matrixborden en omroepwagens en het geven van waarschuwingen of sluiten van gebieden of delen daarvan.

Wie zich niet aan de regels houdt, riskeert een boete van 390 euro.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.