Kinderen van ouders in cruciale beroepen worden in Amstelveen van maandag af (30 maart) opgevangen op zes locaties. De noodopvang, wegens de coronacrisis, wordt geclusterd om de continuïteit en kwaliteit te waarborgen, zegt de gemeente. De clusterlocaties zijn  de Kinderrijklocaties aan Assenring, Orion, Lindelaan, Suze Groenweglaan, Laan Rozenburg en Meester P.J.M Aalberselaan.

Onderwijswethouder Frank Berkhout

De laatste weken zijn kinderen opgevangen op diverse scholen en bij verschillende BSO’s. “We willen in deze crisis voldoende noodopvang plekken en goede opvangkwaliteit blijven garanderen, ook als er mogelijk meer zieke docenten en pedagogisch medewerkers komen”, zegt wethouder Frank Berkhout. “Bovendien zijn we dan goed voorbereid als de noodopvang ook na 6 april nodig is.”

Kinderen tussen 0-4 jaar

Voor kinderen tussen 0 en 4 jaar verandert vooralsnog niets. Zij gaan naar het hun bekende kinderdagverblijf. Als die door ziekte onvoldoende capaciteit heeft, zijn er steeds drie alternatieve locaties beschikbaar.

Dagprogramma

Kinderen tussen de 4 en 12 jaar worden van maandag af van 08.30 tot 18.30 uur opgevangen in kleine groepjes in zes grote locaties van Kinderrijk, grootste lokale organisatie op dat gebied, met voldoende ruimte voor een veilige afstand. Aan die organisatie is gevraagd de coördinatie op zich te nemen. Zij coördineert zowel de opvang als de ondersteuning bij het educatieve programma.

Scholen verzorgen educatieve ondersteuning op de opvanglocaties en zetten waar mogelijk vakdocenten in voor cultuur en sport. Andere BSO’s uit de buurt sluiten aan. Hierdoor is er steeds voldoende personeel aanwezig en zien kinderen zoveel mogelijk vertrouwde gezichten. Sommige BSO’s bieden kinderen ook hele dagopvang en educatieve ondersteuning in een zogenoemd ‘vakantierooster’. Is dit het geval dan kunnen ouders ook daarvoor kiezen.

Andere omgeving

“We begrijpen dat een verandering van omgeving voor kinderen misschien niet is waar zij en hun ouders nu op zitten te wachten. Maar het zijn bijzondere tijden die vragen om bijzondere maatregelen“, zegt Berkhout. Volgens hem doen scholen en BSO’s hun uiterste best om de noodopvang zo goed mogelijk te regelen en te zorgen dat er vertrouwde gezichten voor de kinderen aanwezig zijn. ”Het is bijzonder te zien, hoe iedereen – scholen, opvangorganisaties en gemeente – zich inzet en over eigen grenzen heen kijkt om noodopvang samen goed te regelen. Er ontstaan mooie samenwerkingsverbanden in deze lastige tijd.” Ouders zijn in een brief geïnformeerd hoe ze zich kunnen aanmelden. Zij ontvangen verdere praktische informatie van de school.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.