Als de plannen voor de bouw van 34 appartementen in het middensegment bij de Heilige Geestkerk aan de Lindenlaan / Haagbeuklaan worden uitgevoerd, ontstaat daar teveel parkeerdruk. Dat vindt Burgerbelangen Amstelveen (bbA) in de gemeenteraad. Vanavond komt raadslid Jacqueline Solleveld van die fractie met een amendement om de normen voor het parkeren op te krikken.

Jacqueline Solleveld

Volgens bbA is er bij de nieuwbouw aan Haagbeuklaan nu te weinig parkeerruimte is ingepland. Dat leidt tot overlast van de buurt, vindt de fractie.

Verlaagd

BbA constateert dat in de startnotitie Haagbeuklaan B&W de parkeernorm voor hebben verlaagd, waardoor een deel van de auto’s buiten de parkeergarage  moeten worden geparkeerd. Ook moet een groot deel van het trottoir gehalveerd worden voor het aanleggen van zes parkeerplaatsen, constateert de fractie.

BBA vindt dat een echte oplossing voor de mobiliteitsdruk niet is opgenomen in de startnotitie.  Voor hoogbouwplannen moeten de parkeernormen blijven gelden zoals die zijn opgenomen in de Amstelveense parkeernota 2016, vindt de fractie. Die zijn nu kennelijk verlaagd wegens ruimtegebrek.

Normen

In de parkeernota zijn de volgende normen opgenomen: Woningen tot 100 vierkante meter 1,4 parkeerplaats, woningen van 100-140 vierkante meter 1,7 en

woningen vanaf 140 vierkante meter  twee parkeerplaatsen per woning. Bij het afwijken van die normen moet volgens bbA de ontwikkelaar / eigenaar deelmobiliteit duurzaam aanbieden zoals elektrische auto’s, scooters of fietsen e.d. “In het kader van verschillende opgaven die gemeenten en Rijk ondertekenen ten aanzien van mobiliteitsvraagstuk en verduurzaming van de stedelijke omgeving is namelijk op 5 februari 2018 de CityDeal Elektrische Deelmobiliteit in Stedelijke ontwikkeling onder meer door Amstelveen ondertekend”, zegt BBA.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.