Medewerkers van de bloemenveiling in Aalsmeer geven dinsdag bloemen af in het ziekenhuis en bij de lokale zorginstellingen. Het is een regionale actie rond Aalsmeer en Naaldwijk in het Westland. Op die manier zegt de sierteeltsector zorgpersoneel te willen bedanken voor de inzet en die een hart onder de riem te willen steken in de tijd van het coronavirus.   

De veilingcoöperatie Royal FloraHolland voer de actie in samenwerking met de Vereniging van groothandelaren in Bloemkwekerijproducten (VGB) en Bloemenbureau Holland. Overigens worden op het ogenblik door datzelfde coronavirus norm veel bloemen vernietigd omdat er geen kopers voor zijn.

Passie

Maandag bleef de helft onverkocht. van de aanvoer onverkocht. Volgens CEO Steven van Schilfgaarde van Royal FloraHolland gaan ontzettend veel hoogwaardige bloemen en planten verloren doordat de handel door de coronacrisis grotendeels stil ligt. “Dit is verschrikkelijk om te zien. Onze kwekers produceren hun bloemen en planten met zó veel passie en aandacht. Met deze actie maken we van een nood een deugd en willen we met de hele Nederlandse sierteeltsector onze hulpverleners onze dank en waardering tonen,” zegt hij. Daar is directeur Matthijs Mesken van de VGB het mee eens. “Bloemen geven kleur en steun in zware tijden en dat kan iedereen goed gebruiken op dit moment”, zegt hij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.