In de Pauluskerk aan de Wolfert van Borsselenweg 116 wordt op Tweede Kerstdag het jaarlijkse kinderkerstfeest gehouden. Het begint om 10.00 uur. Donderdag 26 december dus.

Dit kinderkerstfeest is helemaal voor en door kinderen georganiseerd, zegt de organisatie. “We zingen met elkaar, kijken en luisteren naar de kinderen en naar een mooi Kerstverhaal”. Iedereen is welkom, de

Pauluskerk in de sneeuw

toegang is gratis en vriendjes en vriendinnetjes mogen worden meegenomen.

CAMA

Al eerder, namelijk op kerstavond (dinsdag 24 december) is er een soort kerstmusical onder de naam ‘Kerst voor jou’ te zien in het Keizer Karel College (KKC). Die voorstelling wordt georganiseerd door de evangelische geloofsgemeenschap CAMA Gemeente (CAMA staat voor Christian and Missionary Alliance) en is wereldwijd, behalve een kerkgenootschap vooral een zendingsbeweging, waaruit de kerken zijn voortgekomen.

De bijeenkomst begint om 19.30 uur. De viering duurt ruim een uur. Na afloop is er koffie, thee, chocolademelk en kerstbrood. Ook daar is alles gratis.

Oude Dorp

Op een steenworp afstand vindt de traditionele kerstsamenzang op het Dorpsplein in het Oude Dorp om 21.00 uur plaats, ook op kerstavond dus. Die samenzang wordt georganiseerd door de horecaondernemers in het Oude Dorp en door de gemeente gesubsidieerd, omdat die er het bevorderen van saamhorigheid in de stad in ziet. Lokale artiesten presenteren er typische kerst-meezingers. Het is volgens cultuurwethouder Herbert Raat een samenzang voor mensen die niet naar de kerk gaan.

Een meeting voor vooral ongelovigen dus, die toch wel iets met de kerstgedachte (wat dat ook moge zijn) hebben. Men kan op het Dorpsplein al om 20.30 uur terecht. De spontaan ontstane kerstsamenzang heeft enkele jaren geleden een nieuwe opzet gekregen, in een meer formele structuur. Bij de kerstzang wordt onder meer glühwein verkocht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.