Wegens de financiΓ«le problemen van het bedrijf vertrekt KLM nog niet in 2024, zoals eerder het plan was, van de Amsterdamseweg naar Schiphol-Oost. De luchtvaartonderneming heeft de verhuizing met minstens twee jaar uitgesteld. Voor Amstelveen betekent het dat op de plek van de gebouwen (hoofdkantoor en computercentrum) voorlopig geen woningen zijn te bouwen.

Overigens wil het bedrijf wel weg uit Amstelveen, waar het in 1971 heen kwam en burgemeester Tjapko Poppens ooit werkte.

Restaurant

Voor die tijd was op de hoek van de toenmalige Rijksweg restaurant De Roemer gevestigd, dat voor de komst van de KLM en de toenmalige verbreding van de A9 moest verdwijnen. Naar De Roemer werd overigens een lager gerealiseerd kantoorgebouw op het terrein genoemd. Minstens één eigenaar van de aan  de Amsterdamseweg in verband met de bouw van het KLM-pand afgebroken huizen, kreeg daarvoor in de plaats een bungalow.

Corona

Dat KLM op het ogenblik in zwaar financieel weer zit, is een gevolg van Corona en het daaraan verbonden minder reizen. De verhuizing naar Schiphol houdt verband met het feit dat de luchtvaartmaatschappij dichter wil zitten bij waar zij haar brood mee verdiend: De vliegtuigen. De operationele dienst is daar al gevestigd. Samen met enkele andere vestigingen op Schiphol-Oost en -Rijk krijgt het hoofkantoor een plaats in een nieuw centrum, dat al die gebouwen vervangt.

4 REACTIES

  1. Of misschien wacht men nog even met verhuizen omdat men verwacht dat de grondprijzen nog verder zullen stijgen, namelijk wel een gouden stek.

      • πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚Nou , ik mag dan een SP’er zijn en jij beslist niet ,maar daar heb ik geen seconde aan gedacht. Ik wil ze uiteraard wel elders hebben, want ik wil ook dat jouw (klein)kinderen les krijgen en je oude moeder goed verzorgd wordt. Dat weer wel! 😜😜

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.