Om verlegenheid te doorbreken als het om een hulpvraag aan buren gaat, heeft Stadsdorp Elsrijk de Nabuurschap Hulpkaart ontwikkeld. Want er zijn best mensen in de buurt die iets willen betekenen voor de ander, is de redenering.

Vrijdag overhandigde wethouder Marijn van Ballegooijen de eerste Nabuurschap Hulpkaart aan coördinator Wilke Peeters van Medisch Centrum Zonnestein.

Welzijn

Het is volgens de wethouder een belangrijke stap de samenwerking tussen zorg en welzijn te bevorderen. De samenwerking tussen Stadsdorp Elsrijk en MC Zonnestein op het gebied van welzijn in de wijk is bekrachtigd, zegt het Stadsdorp.

Via het aanmeldformulier ‘Kunt u een helpende hand gebruiken?’ kunnen mensen zich aanmelden. Samen met de hulpvrager gaat dan wijkcoach Sacha de Ruiter in gesprek om te horen wat er precies nodig is en of de persoon al mensen in de buurt kent.

In overleg met de hulpvrager wordt een flyer (‘Kunt u mij helpen’) met de hulpvraag huis-aan-huis in de buurt verspreid. Dit gebeurt anoniem, om te voorkomen dat mensen met verkeerde bedoelingen ineens aan de deur staan.

Buurtgenoten die willen helpen melden zich bij de wijkcoach, die vervolgens de verbinding maakt tussen vraag en aanbod. Overigens is het niet de bedoeling alleen de bewoners in Elsrijk helpen, maar ook de sociale samenhang in de straat stimuleren. Email-adres: sacha@stadsdorpelsrijk.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.