Burgemeester Tjapko Poppens heeft wel wat met jazz. Drie jaar lang was hij road-manager, die onder meer met Chris Barber reisde. Dat was in zijn studententijd, vertelde hij ter gelegenheid van Jazz in het Dorp. Er was een receptie gepland in het Museum Jan van der Togt, waar het kwartet The Feen Brothers optrad op het zogenoemde Van Kerkwijk Podium optrad.

Burg. Tjapko Poppens

“Fantastisch”, noemde Poppens het jazzevenement in het Oude Dorp. Hij prees, net als directeur Sander Mager van Jazz in het Dorp, de vele vrijwilligers en sponsors die er voor zorgen dat de happening gratis toegankelijk kan blijven. “Het is echt een vrijwilligerswerk, niemand wordt betaald en er blijft niks aan de strijkstok hangen”, zei Mager, die onder meer de gemeente dankte voor haar inzet.

Minder saai

Het is een festival dat eigenlijk de vrucht is van een plan dat aan een borreltafel werd geboren, zei Poppens. Voor hem was het de eerste keer dat hij Jazz in het Dorp tot zijn vreugde meemaakte. Hij noemde ook het Van der Togt museum, waar vele genodigden bijeen waren, een parel in het Oude Dorp, waar veel is veranderd sinds hij veertien jaar geleden bij de KLM werkte. “Het beduidend minder saai dan toen”, vond hij. Een opmerking die hij overigens haastig lachend verduidelijkte. “Ik bedoel natuurlijk dat het nóg beter is geworden.”

Drukke receptie

De burgemeester herinnerde er aan dat de gemeente een gebiedsvisie voor het Oude Dop wil ontwikkelen, waarvoor inwoners met suggesties kunnen komen via denkmee.amstelveen.nl.

Duizenden

Het festival werd door vele duizenden mensen bezocht. Bands en solisten speelden op tal van podia, die drie plazas vormden. Ook waren er nog drie ‘losse’ muziekpunten (bij café Thijs, de Win Kitchen en de Meeting Lounge Dorpsstraat), alsmede voor de kinderen de door de Rabobank gesponsorde Kidscorner (foto boven), een druk bezochte hoek rond de Dorpskerk, vol spelen en andere activiteiten voor

Dirk Scheele: geluidcontrole op Van Poelgeest Podium

kinderen.

Shirma Rouse

Naar hen toe was ook eigenlijk ook de opening door Dirk Scheele gericht, op het Van Poelgeest podium (Dorpsplein). Het festival werd daar ook gesloten met een optreden van Shirma Rouse & DCBB, van 20.00 tot 21.00 uur ’s avonds. Toen zweeg men op alle andere tien podia. Op het AM Podium, waar men komend uit de Stationsstraat op aanliep in de Dorpsstraat, was uitsluitend de Jazz DJ Paul Mulder te beluisteren. En bij het Grand Café vormden Happy Bodies Podium en Mittelmeijer Podium de Beyond Jazz Plaza. Daarnaast bestonden het Swing en het World Plaza. En Mr. Luca trad geregeld in de Kidscorner op.

 

 

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.