De gemeenteraad stemt ermee in dat de lokale omroep RTV Amstelveen dertig mille extra krijgt om tot 1 juli te kunnen blijven uitzenden. Die conclusie valt te trekken na de vergadering  van de raadscommissie Burgers en Samenleving van woensdag.

De stichting stond al voor een subsidie van € 75 mille op de begroting. Het is de bedoeling dat er een verregaande samenwerking met NH Media (RTV Noord-Holland) komt.

Huurschuld

Voor de zomer komt er een uitvoeriger voorstel van B&W om de nieuwe opzet te financieren, die naar verwachting meer geld zal opslokken dan wat nu aan de zender wordt besteed. Een samenwerking met het Amstelveens Nieuwsblad, waarvan eerder sprake was, is op niets uitgelopen.

Intussen heeft RTVA nog steeds een huurschuld aan de gemeente, antwoordde wethouder Rob Ellermeijer op een vraag van VVD-fractievoorzitter

Rob Ellermeijer

Kees Noomen. Maar die schuld wordt door gemeentelijke opdrachten in natura afbetaald. Het os de allerlaatste keer dat de SP ermee instemt extra geld te voteren voor de omroep, zei Marina Casadei. Coalitiepartij D66 constateerde dat men nu eenmaal niet ontkomt aan het extra geld op tafel leggen voor de omroep. En ook de PvdA ziet geen enkel probleem. Namens AVA zei commissielid Wil Seiffers iets dergelijks. “Wij vinden het belangrijk dat RTVA blijft, juichen de samenwerking met NH Media toe en zijn dus voor die instandhoudingssubsidie.”

Nieuwe stijl

Intussen heeft ‘RTVA Nieuwe Stijl’ volgens Ellermeijer wel veel perspectieven. Er is een gesprek geweest van de omroep met NH Media en ook Ellermeijer heeft ermee gesproken. “Aan beide kanten is bereidwilligheid tot samenwerking getoond”, zei de wethouder.

1 REACTIE

  1. De gemeente zorgt goed voor haar ‘inner circle’ van vrienden en fans.

    “De schuld van RTVA wordt door gemeentelijke opdrachten in natura afbetaald.”

    Een schande. Dit betekent namelijk dat de lokale omroep gegijzeld wordt door de gemeente gegijzeld en zodoende gedwongen is om louter positieve geluiden over gemeentelijk beleid en bestuur te laten horen. De andere lokale media onthouden zich wijselijk van kritiek op deze bedenkelijke situatie.

    Vrije pers op z’n Amstelveens..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.