De leerlingen van het vierde leerjaar mavo+ van scholengemeenschap Panta Rhei maakten van 17-21 september een studiereis naar Berlijn. Het programma richtte zich op diverse culturele en historische hoogtepunten. Ook trokken zij een dag op met leerlingen van de Gustav-Langenscheidt-Schule.

dav

In de lessen Duits, Engels, Nederlands en maatschappijkunde zijn de leerlingen van de mavo+ voorbereid op hun bezoek aan Berlijn. Tijdens de studiereis konden ze hun Duitse taalvaardigheid oefenen en ervaren hoe het voelt om op historisch bewogen plekken te zijn. Zo was er op dinsdag een fietstocht langs de highlights van de stad, zoals Checkpoint Charlie, de Brandenburger Tor, DDR- en moderne architectuur en restanten van de Muur. Ook een bezoek aan het Joods Museum en concentratiekamp Sachsenhausen stonden op het programma.

Filmfestival

Op woensdag maakten de Amstelveense mavo+’ers kennis met leerlingen van de Gustav-Langescheidt-Schule. Ze kregen er een rondleiding en volgden enkele lessen. Na een ontvangst op Rathaus Schöneberg samen met een aantal Duitse leerlingen, werd de dag gezamenlijk afgesloten op het REC Filmfestival voor jongeren.

Unaniem vonden de leerlingen van Panta Rhei dat de dag van  grote meerwaarde was. “Het was heel interessant om een ochtend op een Duitse school mee te maken en te zien hoe leerlingen in Duitsland les krijgen”, zegt leerlinge Loes uit 4M.

Plusprogramma

De studiereis naar Berlijn maakt deel uit van de mavo+, een plusprogramma voor leerlingen in de theoretische leerweg. De mavo+ biedt leerlingen extra keuzevakken en activiteiten om kennis te ontwikkelen van maatschappelijke en culturele aspecten van onze samenleving. Ook bezoeken aan bedrijven en culturele instellingen, een ondernemersproject en het project jongerenrechtbank staan op het programma van de mavo+. Er zijn duidelijke afspraken met andere VO-scholen in Amstelland over een mogelijke doorstroom naar de havo.

 

1 REACTIE

  1. Ik wil helemaal niet ontkennen dat deze werkweken leerzaam kunnen zijn en ook gewoon leuk, maar worden op deze manier de ouders niet op kosten gejaagd, waardoor met name kinderen uit gezinnen die het niet zo breed hebben op hoge kosten worden gejaagd of dat ze gewoon niet mee kunnen!
    We hebben tenslotte Amsterdam dichtbij waar genoeg alternatieve dingen mogelijk zijn tegen een veel lagere prijs.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.