Op vrijdag 8 februari is er in P60 weer reggae-avond met het trio Culture, pionier in het roots reggae-genre en door New York Times-journalist Milo Miles eerder al ‘de leidende exponent van conscious reggae’ genoemd.

Culture is begonnen in de jaren ’70 en sindsdien doorlopend geroemd. ‘Two Sevens Clash’ was de eerste kennismaking met het trio, dat in ’77 werd onderscheiden met ‘Reggae Album of the Year’. Met de daaropvolgende albums ‘Nuff Crisis’, ‘Cumbolo’ en ‘Wings of a Dove’ werd het roots reggae genre vervolgens definitief op de kaart gezet.

Zoon

Helaas moet de band het al een tijd stellen zonder originele vocalist Joseph Hill, die in augustus 2006 overleed. De charismatische zanger, die meer dan drie decennia lang de frontman van de band was, wordt vervangen door zijn zoon Kenyatta, die deze rol moeiteloos overneemt.

Solide roots reggae, gebracht met eerlijke en emotionele teksten. Puurheid, eenvoud en rechtvaardigheid zijn dan ook de onderwerpen die (de teksten van) Culture definiëren. De eer van conscious roots reggae wordt hoog gehouden wanneer het 40-jarig jubileum van ‘Two Sevens Clash’ gevierd wordt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.