Humberto Tan, zelf wonend in Amstelveen, komt op de nationale voorleesdag, vrijdag 5 oktober (11.30 uur), voorlezen in verpleeghuis Nieuw Vredeveld aan de Rembrandtweg 428. Bovendien schuiven kinderen van de Roelof Venema School bij de ouderen aan tafel om zelf voor te lezen uit hun favoriete boek. De totale voorleessessie duurt van 11.00 tot 12.30 uur.

Voorlezen kan een rol spelen in het doorbreken van het isolement waarin sommige ouderen verkeren. Het voorlezen van een mooi verhaal of gedicht geeft ontspanning en is vaak een aanleiding om met elkaar te praten of herinneringen op te halen. Ook kunnen sommige ouderen door een visuele beperking niet (makkelijk) meer zelf lezen. Door voorgelezen te worden, kunnen ze toch genieten van verhalen.

1 REACTIE

  1. Het is niet alleen goed voor ouderen , maar ook voor de kinderen in het kader van het vak burgerschap ( het oude maatschappijleer ) . Dit soort zaken zou eigenlijk op veel regelmatiger leest moeten plaats vinden.
    Trouwens op de vrijwilligerssite “Amstelveen voor elkaar “ worden regelmatig mensen gezocht die dit soort zaken met ouderen doen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.