Werk van Hans Butzelaar

Schilder Hans Butzelaar en keramiste Willeke Dokter exposeren van vrijdag 5 tot en met zondag 7 oktober op buitenplaats Wester-Amstel aan de Amsteldijk-Noord 55. De tentoonstelling is elke dag van 11.00 tot 16,30 uur gratis te bezichtigen.

De onderwerpen waaruit Hans Butzelaar put zijn breed. Ze variëren onder meer van hoofden en stillevens tot landschappen. Met elkaar gemeen hebben ze dat ze zijn geschilderd met aandacht voor compositie en structuur en in prachtige kleuren. Hoe krijg ik dat mooie verschoten groen en dat vale blauw, welk warm grijs zou daar het beste bij passen? Dat zijn de vragen die hem bezighouden tijdens zijn werk.

Grillig

De keramiek van Willeke Dokter is organisch en grillig, soms

Werk van Willeke Dokter

massief. Hoofdthema’s zijn de boom, in de ruimste zin van het woord, en landschapjes die een eigen wereld laten zien. De door haar zelf gemaakte glazuren versterken haar beelden. Contrasten vindt zij boeiend, in kleur maar ook tussen mat en glans, ruw en zacht.

Honden worden niet toegelaten. E-mail: pr@wester-amstel.nl. Web: www.wester-amstel.nl

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.