Het jubileum concert van het Pauluskoor Amstelveen op 23 november (20.00 uur) is verplaatst van de uitgebrande Urbanuskerk (Bovenkerk) naar de Augustinuskerk aan de Amstelveenseweg 965, bij de Kalfjeslaan. 

Op het programma staan twee top-koorwerken. Het Magnificat van Bach en de Grosse Messe van Mozart staan op het programma. Het concert wordt begeleid door het orkest Philharmonia en organist Cor Brandenburg. Vijf solisten werken er aan mee.

De toegangsprijs, inclusief drankje en programmaboekje, bedraagt € 32,50. Kaarten zijn te bestellen bij koorleden en van oktober af via: www.pauluskoor.nl.

Life-events

De ‘life-events’ verjaardag, huwelijk en zwangerschap zijn gebeurtenissen die het Pauluskoor, Mozart en Bach deze avond met elkaar verbinden.  Allereerst viert het Pauluskoor haar 80e verjaardag. Dan is er Mozart die zo blij is met zijn huwelijk dat hij een Mis componeert en tenslotte Bach die de vreugde over de zwangerschap van Maria uitbundig viert met het Magnificat.

80 jaar

Het Pauluskoor o.l.v. Marcel Joosen heeft zich in haar 80-jarig bestaan ontwikkeld van kerkkoor tot een goed algemeen koor dat deze topwerken kan uitvoeren. Door samenwerking met Philharmonia ontstond een muzikale win-win situatie. Een speciale rol heeft organist Cor Brandenburg, één met zijn orgel en in contact met dirigent, koor, orkest en solisten.

Solisten

De vijf solisten zijn Hans Christian Hinz (bas). Peter Vos (tenor), Eske Tibben (alt), Aliya Akhmadeeva en Leonie van Veen (sopranen). De Sint Urbanuskerk in Bovenkerk heeft na de restauratie volgens het koor aan akoestiek gewonnen en groeit aan glans bij de uitvoering van grote koorwerken van Mozart en Bach in haar concertzaal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.