Rondvaarten, een stiltewandeling, peuters die wilde avonturen beleven en speurtochten. Men kan de de kiondende weken weer allemaal beleven in het Amsterdamse Bos.

Om het Bos vanaf het water te bekijken kan men zaterdag 2 juli (14.00 uur) inschepen op De Fluistervink voor een anderhalf uur durende vaart. Of zaterdagavond 16 juli om 19.30 uur. Voor alle informatie en tickets zie De Boskalender op www.amsterdamsebos.nl.

Stiltewandeling

Zaterdagavond 9 juli om 19.30 uur kan men me op een stiltewandeling van ongeveer anderhalf uur om al lopend de innerlijke stilte te ervaren en tot rust te komen tijdens deze ontspannen wandeling door het Bos. Na de wandeling is er gelegenheid ervaringen te delen of stil te blijven met een kopje thee of koffie. De wandeling is geschikt voor wandelaars die ouder zijn dan 18 jaar en begint bij De Boswinkel. Informatie en tickets op www.amsterdamsebos.nl.

Peuters in het Wild

‘Peuters in het Wild’ heet het spektakel voor 2- tot en met 4-jarigen op woensdagochtend 13 juli van 10.00 tot 11.30 uur. Een natuuravontuur in het Bos. Men gaat bijvoorbeeld op onderzoek met vergrootglaasjes, speuren naar dierensporen en zo ontmoeten wormen en pissebedden ontmoeten. Of we huisjes bouwen voor de kabouters. Elke maand is er een ander thema. Na de ontdekkingstocht sluiten kinderen die af met een mooi voorleesverhaal of het maken van een kunstwerk met natuurlijke materialen. Kosten: € 9,50 per peuter. Ouders/begeleiders gratis. O.l.v. Natuur is een Feest. Peuters in het Wild gaat altijd door, ook als het regent. Dat kan juist extra leuk zijn. Voor alle informatie en tickets: zie www.amsterdamsebos.nl.

Speurtochten

Gezinnen kunnen altijd met kinderen altijd op pad met de Soekky speurtochten. Download de Soekky Stories App. Voor gezinnen met kinderen vanaf 7 jaar, kan men de speurtocht doen (tot 15.00 uur af te halen, kosten € 6,-). Alles op eigen initiatief en start en informatie in De Boswinkel. De Soekky speurtocht voor oudere kinderen start bij De Duizendmeterweg. De Boswinkel, Bosbaanweg 5, (020) 2517840. Openingstijden: woensdag t/m zondag: 10.00 – 17.00 uur. Www.amsterdamsebos.nl

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.