Mooi dat de gemeenteraad een beter jeugdbeleid wil voeren, maar dat is gericht op probleemjeugd. De SP komt woensdag met een motie om ook aan de grootste groep jongeren, namelijk degenen zonder opvallende problemen, meer aandacht  te besteden. De gemeenteraad moet een besluit nemen over aanbevelingen van zijn Rekenkamercommissie.

In het rapport staat dat het goed gaat met 80% van de jeugd. Dat is goed nieuws, zegt de SP, maar intussen staat er niets in het rapport over die groep. Die blijft goeddeels buiten beeld bij gemeentelijk jongerenwerk er jeugdhulpverlening, zegt de SP. Volgens die partij zeggen de jongeren die wel in beeld zijn dat zij behoefte hebben naar een eigen plek om elkaar te ontmoeten en naar muziek te luisteren.

Muziek

Zij wijst er op dat blijkens het rapport de jeugd vindt dat de gemeente te weinig activiteiten voor haar ontplooit. Jongeren blijven daarom maar thuis, gaan naar vrienden of zien die op straat. Een wijkcentrum is geen optie, vinden ze, want daar kunnen ze niet doen waar zij zin in hebben, zoals hun eigen muziek draaien. De willen een plek waar dat wel kan. Jongeren Ontmoetingsplekken (JOP’s), ook wel hangplekken genoemd, bieden – zeker als het koud is – geen soelaas.

Een van de jongeren zei dat er wel veel te doen is voor kleine kinderen, maar niet voor de 13 tot 18 jarigen. En de SP krijgt, naar haar zeggen, ook vragen van ouders die graag structureel activiteiten willen organiseren voor hun kinderen in de basisschoolleeftijd. Wijkcentra zijn volgens hen te veel gericht op activiteiten voor ouderen. In het onderzoek van de Rekenkamercommissie zijn die ouders en hun kinderen niet meegenomen, zegt de SP.

 

1 REACTIE

  1. Niet wat passé voor pubers? . Ik vind wel dat vanuit diverse buurthuizen in buurten waar de ouders duidelijk niet in staat zijn om kinderclubs in de basisschoolleeftijd te initiëren , er vanuit de gemeente wat mag gebeuren en niet voor €5,— per keer , want dat kunnen dit soort ouders meestal niet betalen. Wat dat betreft stelt de gemeente zicht echt rigide op . Zij zeggen het moet vanuit de mensen komen. Op zich een prima idee, maar als het niet komt door onkunde, onbekendheid enz. , dan toch de gemeente. Men wil blijkbaar bij zekere bevolkingsgroepen niet inzien dat knutselen ook taal is en zeker voor lower class . Voor een kind uit Randwijk is dat meestal niet zo, maar daar kunnen ze hun zaken ook meestal uitstekend zelf regelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.