Burgemeester Tjapko Poppens bracht maandag een tot nu toe geheim gehouden bezoek aan Lelystad Airport, samen met andere bestuurders uit de regio. Amstelveen is tegen groei van Schiphol en vindt dat vluchten over andere luchthavens in Nederland moeten worden verdeeld, waaronder dus Lelystad. Dat vliegveld is nu zo goed als klaar om open te gaan en vluchten van Schiphol over te nemen, vertelde directeur Hanne Buis aan de bestuurders uit deze regio. Dat staat althans in een achteraf verschenen persbericht van de gemeente.

Behalve de burgemeester van Amstelveen, waren er ook bestuurders van Aalsmeer en Haarlemmermeer bij. Het bezoek vond plaats op initiatief van burgemeester Ina Adema van Lelystad. De regiobestuurders werden bijgepraat over de ontwikkelingen rond Lelystad Airport en kregen een rondleiding door de spiksplinternieuwe, duurzaam gebouwde terminal, meldt het gemeentelijke persbericht.

Schoon

Het is de bedoeling dat Lelystad Airport zich ontwikkelt tot een schone, veilige, innovatieve luchthaven, heeft Poppens kennelijk te horen gekregen. En Adema verwacht dat de luchthaven een belangrijke bijdrage zal leveren aan de economie en werkgelegenheid van de stad en de regio. ‘De opening van Lelystad Airport komt tegemoet aan de wens van gemeenten rondom Schiphol om vluchten te verspreiden over meerdere luchthavens om de overlast van het vliegverkeer voor omwonenden van Schiphol te beperken’, zegt het persbericht verder.

Afspraken

Ook wordt de boodschap herhaald dat de gemeente vindt dat de huidige afspraken om hinder voor de regio te beperken eerst moeten worden nagekomen. Met Schiphol heeft zij eerder afgesproken samen te werken aan ‘concrete maatregelen om de hinder te beperken en de leefomgeving te verbeteren.’  Op korte termijn houden die beperking van het aantal nachtvluchten en minder vluchten vanaf de Buitenveldertbaan in. Ook wil de gemeente dat het besluit vluchten te verspreiden over ook andere luchthavens in Nederland zo snel mogelijk wordt uitgevoerd. ‘Volgens de gemeente kan niet alle overlast terecht komen op het dichtstbevolkte gebied van Nederland’, herhaalt het persbericht.

Op de foto:

Nelleke van Bezooijen,  Directiesecretaris Lelystad Airport, Robbert-Jan van Duijn, wethouder Schiphol Aalsmeer, Gido Oude Kotte, burgemeester van Aalsmeer, Ina Adema, burgemeester van Lelystad, Jurgen Nobel, wethouder Schiphol Haarlemmermeer, Tjapko Poppens, burgemeester van Amstelveen en Hanne Buis, directeur Lelystad Airport.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.