Gemeente, winkelcentrum Stadshart en 360° Philosophy Management gaven het startsein voor URW for Jobs Amstelveen om mensen uit de stad en de regio een werkplek in de retail- en hospitalitybranche te bieden. Werkgevers worden geholpen met het vervullen van hun vacatures. Acht geselecteerde kandidaten kwamen bijeen voor een retailworkshop en rondleiding door het winkelcentrum om kennis te maken met de ondernemers.

De deelnemende ondernemingen zijn onder meer de Bijenkorf, Swarovski, Albert Heijn, FEBO, McDonald’s en BLVD Café. Voor meer informatie: stadshartamstelveen.nl 

 Coaching

URW for Jobs is een intensief coachingsprogramma van drie maanden. Geselecteerde werkzoekenden die bekend zijn bij Gemeente Amstelveen worden gekoppeld aan beschikbare vacatures. De geselecteerde kandidaten krijgen vervolgens een opleidingsprogramma aangeboden door 360° Philosophy Management, waarbij de focus ligt op het ontwikkelen van technische en persoonlijke vaardigheden. De kandidaten die kennis hebben gemaakt met de ondernemers hebben hun eerste maand bij ‘Me University’ van coach Jos de Groot behaald en beginnen deze week met hun stageperiode van twee maanden bij één van de werkgevers in Stadshart Amstelveen.

Begeleiding

Wethouder Marijn van Ballegooijen (Werk en Inkomen) was bij de start aanwezig en zegt het toe te juichen dat de gemeente samen met Unibail-Rodamco-Westfield het project kon beginnen. ‘Zij geven onze inwoners begeleiding en een kans op een baan. Prachtig dat deze inwoners hun kans grijpen om aan het werk te gaan en zo te werken aan hun toekoms,’ zegt hij.

Bron van Werkgelegenheid

Volgens country manager Bart van Twillert van Unibail-Rodamco-Westfield liggen winkelcentra van dat bedrijf in lokale gemeenschappen, die een bron van werkgelegenheid zijn. Hij zegt een rol te willen spelen tussen werkzoekenden en winkeliers. ‘Daarbij werken we samen met de gemeente en andere partners, die de kandidaten vinden en opleiden tot waardevolle krachten voor de retail- en hospitalitysector.’

Het initiatief URW for Jobs is in 2016 gelanceerd door Unibail-Rodamco-Westfield als onderdeel van de CSR strategie “Better Places 2030”. De eerste editie was in Citymall Almere in 2016. In 2017 en 2018 deed Stadshart Zoetermeer ook mee in samenwerking met stichting Studeren en Werken op Maat, Stap voor Stap Job coaching, Emma at Work en later ook met Randstad Participatie en Werkgeversservicepunt Zuid-Holland. Sinds gisteren wordt het werkgelegenheidsprogramma uitgerold in Stadshart Amstelveen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.