Om kinderen ook tijdens de zomervakantie een uitgebreid creatief programma aan te bieden, organiseert de Volksuniversiteit van Platform C doe-dagen voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar. Die worden gehouden van dinsdag 24 tot en met donderdag 26 juli, telkens van 09.00 tot 16.00 uur.

Ze gaan koken, toneelspelen, muziek maken, boetseren, tekenen, dansen, zingen en meer. De workshops worden gegeven door ervaren en enthousiaste docenten. Per dag kost deelname € 39.

Inschrijven is mogelijk via www.vu-amstelland.nl of bij de balie op de derde verdieping van Stadsplein 99.

Workshop met Rhode

Ouderen kunnen trouwens ook van donderdag 14 juni af een driedaagse workshop volgen, onder leiding van de voor Amstelveen onvermijdelijke Stephanie Rhode. Zij leert de deelnemers hoe men een vakantie-schetsboek maakt en welke technieken zijn toe te passen voor een snelle of juist uitgebreidere schets. Kosten (drie lesdagen van zes uuur): € 155.

De lessen worden gegeven in het gebouw van de volksuniversiteit maar ook buiten in de natuur of in de stad. Elke dag wordt begonnen met een stukje theorie en komt er een ander onderwerp aan de orde. Buiten wordt gewerkt met opdrachten en aansluitend wordt het werk besproken. Voor wie daar belangstelling voor heeft is er ook uitleg over het tekenen op de smartphone. De cursus is geschikt voor beginners en gevorderden, start

Heempark

Tekendocent Robert van Keppel start zondag 29 juli een driedaagse cursus voor gevorderden in  aquarelleren, schilderen en / of tekenen in een heempark of aan het water. Kosten: € 125. Er wordt aandacht besteed aan het goed waarnemen van bloemen, bomen, reflectie van water en compositie van de onderwerpen. Ook het mengen van kleuren, penseeltechnieken en verschillende wijzen van verf opbrengen zal ter sprake komen. Door middel van gerichte oefeningen zal de docent proberen ieders vaardigheden te vergroten zodat de deelnemers na deze cursus spontaan en zelfstandig naar de natuur kan aquarelleren en schilderen.

Inschrijven is mogelijk via www.vu-amstelland.nl of bij de balie op de derde verdieping van Stadsplein 99.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.