De jaarlijkse kledingactie van de Protestantse Diaconie en de Rooms Katholieke Charitas voor Mensen in Nood heeft 4600 kilo kleding opgeleverd. De actie werd zaterdag (21 april) gehouden en was een landelijke aangelegenheid. Officieel is de naam ‘Sam’s Kledingactie’.

De kleding wordt op kwaliteit en soort gesorteerd, zomerkleding gaat naar markten in Afrika en winterkleding wordt in Oost-Europa als betaalbare tweedehandskleding verkocht. Kapot textiel wordt gerecycled, o.a. tot nieuwe kleding.

De geldelijke opbrengst van Sam’s Kledingactie 2018 wordt gebruikt voor wederopbouw en herinrichting van elf scholen in de Centraal Afrikaanse Republiek: Zorg voor goede schoolgebouwen en schoolmaterialen en hulp aan onderwijspersoneel.

 

 

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.