Raadslid Marina Casadei van de SP verschilt met wethouder Frank Berkhout van mening over het aantal speelplaatsen in Amstelveen. De laatste vindt dat er voldoende zijn, maar Casadei denkt dat er in elk geval in Kostverloren wel wat ontbreekt.

Aan de Eleanor Rooseveltlaan is het bijvoorbeeld droevig ermee gesteld, zegt de SP. Die partij steunt de actie van moeders en kinderen op woensdag 16 juni (14.00 tot 16.00 uur) voor een eigen speelplaats.

AmstelveenSport

Kinderen in de basisschool leeftijd kunnen in Kostverloren na schooltijd niet veilig buiten spelen, meent Casadei. AmstelveenSport zegde toe daar wel toe na de zomervakantie activiteiten met de kinderen te gaan ondernemen.

De SP vindt dat een mooi begin, maar tegelijk dat kinderen gewoon na schooltijd terecht moeten kunnen in een speeltuin, die er nu niet is.

Marina Casadei zag naar haar zeggen mondige mensen in de wijken veel voor elkaar krijgen. “Maar waar zulke mensen niet wonen komt er weinig van de grond qua buurtinitiatieven.” Kostverloren is volgens haar typisch zo’n buurt waar mensen druk zijn met overleven en het draaiend houden van hun gezin. “Daarom ben ik blij dat er in ieder geval contact is gezocht met de SP. Wij ondersteunen de actie van de gezinnen uit deze buurt graag.”

Uitgenodigd

Zij wil dat wethouder Berkhout eens moet gaan kijken aan de Eleanor  Rooseveltlaan end daar praten spreken met de moeders. Casadei: “Ik heb hem daartoe ook uitgenodigd”.

De actiemiddag is vooral bedoeld voor de kinderen uit de wijk Kostverloren. Er is woensdagmiddag van alles te doen, zoals een workshop Capoeira met Studio Capoeira en een springkussen, op het grasveld van de Eleanor Rooseveltlaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.