Burgemeester Tjapko Poppens en sportwethouder Rob Ellermeijer woonden zaterdag de overwinning bij van het Nederlandse herenteam in het EK Hockey in het Wagener Stadion. Daar werd de finale van het EK gespeeld, voor dames en heren. 

Beiden feliciteerden uiteraard de Nederlandse hockeyers met hun in mooi weer behaalde zege en de Europese titel. Zondag konden zij daar de felicitaties van het vrouwenteam, dat ook kampioen werd, aan toevoegen. Overigens meldt de gemeente dat het stadion niet de naam draagt van wijlen Joop Wagener sr., ooit voorzitter van Hockeyclub Amsterdam, maar Wagenaarstadion zou heten.

Overleg

Poppens is verheugd dat het EK Hockey met publiek kan plaatsvinden. “Zo’n sportevenement is natuurlijk veel leuker met toeschouwers”, zegt hij. In overleg met het ministerie van VWS, NOC*NSF en de gemeente maakte de KNHB een plan waarmee veilig en verantwoord ongeveer drieduizend mensen per wedstrijddag waren toe te laten. “Chapeau voor de organisatie,” zegt Poppens.

Wethouder Ellermeijer vindt het belangrijk dat een toernooi met de internationale top weer in de stad plaatsvindt. “Amstelveen is een echte sportstad en daar horen dit soort evenementen gewoon bij. Bovendien konden we met dit toernooi weer proeven hoe het is aanwezig te zijn bij een wedstrijd.” Dat wenst hij eveneens snel de breedtesport toe in Amstelveen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.