Zaterdag, de Burendag op 28 september, kan men van 13.00 tot 16.00 uur de asielzoekers en hun huisvesting bekijken op de opvanglocatie aan de Bouwerij 104. Die wordt door het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA), net als meer dan honderd andere opvanglocaties in ons land, opengesteld voor omwonenden en andere belangstellenden.

Zo wil het COA laten zien dat azc-bewoners ook buren zijn.

Open dag

Op de asielopvanglocatie aan de Bouwerij verblijven sinds begin dit jaar ongeveer zestig jongeren tussen de 15 en 18 jaar, zogenaamde alleenreizende minderjarige vreemdelingen (amv). Op de Open azc dag vertellen locatiemedewerkers van het COA en de jongeren over het leven in een azc, hun dagelijkse bezigheden en hoe ze proberen vertrouwd te raken met de Nederlandse cultuur en taal. Ook samenwerkingspartners, zoals voogdij-organisatie Nidos, Vluchtelingenwerk en Jongerenwerk Amstelveen zijn aanwezig, evenals hapjes en drankjes.

Regionaal

In de regio Amsterdam-Amstelland openen ook de opvanglocaties aan de Bloemgracht 179 en de Tafelbergweg 6 in Amsterdam hun deuren op Open azc-dag. Dit zijn, net als de locatie aan de Bouwerij, kleinschalige opvanglocaties voor minderjarige asielzoekers die volgens het COA wegens vervolging en  / of oorlogsomstandigheden asiel aanvragen in Nederland.

Sinds 2015 organiseren het COA, de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND), de Dienst Terugkeer en Vertrek (TenV) en VluchtelingenWerk op Nationale Burendag de Open azc dag.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.