Jeugdteams van hockeyvereniging Myra hebben ruim €1.600 opgehaald voor een coach in India door hun doelpunten te laten sponsoren.

Het wedstrijd-weekend van 20 november was speciaal voor de vijftien jeugdteams van HV Myra. Zij scoorden die dag niet alleen voor zichzelf en het winnen van de wedstrijd, maar zij ook voor de Bovelander Foundation. Doordat zij hun doelpunten lieten sponsoren haalden zij gezamenlijk € 1.618,24 op.

Floris Jan Bovelander

Zoals eerder bericht is Bovelander Foundation opgezet en wordt geleid door oud-international & Olympisch kampioen Floris Jan Bovelander. Zij zet zich in voor kinderen en jongvolwassenen in achtergestelde gebieden in India. De actie van HV Myra richt zich speciaal op een project in de regio Khunti. Deze regio ligt in de staat Jharkhand en hier heeft de Bovelander Foundation met een lokale partner inmiddels een programma opgezet waarbij ruim 3.500 kinderen onder leiding van dertig lokale trainers twee keer per week hockeyen. Er is een lokale competitie opgezet waar jongens en meisjes van de scholen en communities tegen elkaar spelen. Deze competitie eindigt met een mooi regionaal hockey festival.

Mooi bedrag

Floris Jan Bovelander reageert enthousiast: “Wat een mooi bedrag. Hiermee kunnen we één jaar lang een extra coach laten trainen in India. Concreet betekent het dat we zo’n 60 kinderen kunnen laten hockeyen.” Ook Mette Reitsma, voorzitter van HV Myra, is content met het resultaat: “Ik ben trots op de jeugdteams die dit gerealiseerd hebben! Zo tonen wij als club onze brede maatschappelijke betrokkenheid bij sport, en hockey in het bijzonder.”

De actie werd gefaciliteerd en mede mogelijk gemaakt door het nieuwe online-sponsoring platform www.goal41.nl.

Foto: Myra-voorzitter Mette Reitsma overhandigt cheque aan Floris Jan Bovelander

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.