AM match en Ons Tweede Thuis werken sinds woensdag samen in de schoonmaakdienstverlening.  Samen richten zij Schoonwerkt! op, schoonmaakdienstverlening door mensen met een arbeidsbeperking. Het betreft een samenvoeging van het werk van beide bedrijven.

Veel schoonmaakmedewerkers kennen de twee organisaties al want een groot deel van hen krijgt al ondersteuning van AM match en Ons Tweede Thuis. Voor hen verandert er bijna niets. Ze blijven gewoon schoonmaken en ze krijgen er alleen wat meer collega’s bij.

Doel

Het doel van dit samenwerkingsproject is te zorgen dat dagbesteding en betaald werk goed op elkaar aansluiten voor de medewerkers. Dat biedt mensen mogelijkheden om door te stromen van dagbesteding naar (beschut) werk. Daarnaast laat volgens re-integratiebedrijf AM Match de praktijk zien hoe men ook weer een weg terug moet kunnen bieden als dat nodig blijkt.

Vaak zijn er drempels om te gaan werken. Het niveau en de werkdruk zijn bijvoorbeeld hoog. “Door in dit schoonmaakproject beschut werk en dagbesteding op elkaar aan te laten sluiten willen we die drempels wegnemen”, zegt Schoonwerkt! “Een intensieve samenwerking waarin werknemers van Schoonwerkt! simpel kunnen ‘switchen’ als dat nodig is en toch schoonmaker blijven en zo participeren in de samenleving.”

Geschikt

“Met deze samenwerking creëren we een mooi continuüm van dagbesteding naar betaald werk, een lang gekoesterde wens”, zegt directeur Lex Vonk van AM Match. “En met bovendien creëren we een mooie aanbieder in de  schoonmaakdienstverlening, uitermate geschikt voor maatschappelijk betrokken ondernemers.”

Bestuurder Roel de Bruijn van Ins Tweede Thuis:  “Een mooie stap om het doel van veel medewerkers van Schoonwerkt! te ondersteunen: ook als het een keer tegen zit door ‘Simpel Switchen’ toch op koers blijven van meedoen in de samenleving.”

Wethouder Marijn van Ballegooijen (Werk en Inkomen) zegt heel blij te zijn. “Werk gun je iedereen. Dankzij deze samenwerking kunnen mensen met dagbesteding straks makkelijker proberen of werk wat voor hen is of niet.”

Op de foto tekenen Roel de Bruijn (bestuurder Ons Tweede Thuis, rechts) en Lex Vonk (algemeen directeur AM match, links) in het bijzijn van wethouder Marijn van Ballegooijen de samenwerkingsovereenkomst. Ook aanwezig Tom Wurtz en Feroz Mahoub, twee getalenteerde medewerkers van Schoonwerkt!

 

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.