Het Museum Cobra houdt volgende week (van maandag 22 tot en met vrijdag 26 juli) voor de achtste keer de Jonas Ohlsson Summerschool. Jongeren, die minimaal € 275  betalen is het de kans samen met kunstenaar Jonas Ohlsson hun creativiteit te ontdekken en artistieke vaardigheden te ontwikkelen, zegt het museum. De zomerschool wordt van 10.00 tot 17.00 uur gehouden.

De prijs van € 275 geldt voor jongeren tot dertig jaar; de anderen betalen € 325.

Onderdompeling

Tijdens deze week worden deelnemers ondergedompeld in een wereld van kunst en filosofie, zegt het museum. Het programma bestaat uit inhoudelijke colleges en veel tekenen. Jonas Ohlsson, bekend om zijn provocatieve en humoristische stijl, begeleidt deelnemers en daagt de volgens het Cobra Museum uit hun artistieke grenzen te verleggen. Speciale gastdocent van deze editie is Kenneth Aidoo, een kunstenaar die zich verdiept in de maatschappelijke positie van mensen uit de Afrikaanse diaspora door middel van film, schilderijen, tekeningen en video-installaties. Daarnaast is er voor deelnemers modeltekenen, met als bijzondere gast Taneesha Sijmons.

Verger

Het thema van deze editie, “The One That I am Not”, is afgeleid van de huidige tentoonstelling in Museum Cobra, die het fotografische werk van Pierre Verger toont. Verger documenteerde zijn ontmoetingen met diverse culturen en mensen tijdens zijn reizen.

De week wordt afgesloten met een feestelijke presentatie van de werken die door de Class of ’24, de zomerschool, zijn gemaakt. Bezoek de website museumcobra.nl voor meer informatie.

Fotograaf: Evgeny Astapov

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.