In woningen van corporatie Eigen Haard is soms niet meer goed te wonen. Dat bleek uit de reactie van wethouder Rob Ellermeijer op door de SP gestelde vragen in de raadscommissie Ruimte, Wonen en Natuur. Fractieleider Patrick Adriaans had het vooral over de onzekerheid waarin nu bewoners van een complex aan de Lindenlaan verkeren, maar de wethouder sleepte ook de flat Acquarius aan Watercirkel erbij, waar zo langzamerhand naar zijn zeggen een niet leefbare situatie is ontstaan.

De onzekerheid aan Lindenlaan is ontstaan doordat bewoners van de huurwoningen heen en weer geslingerd worden tussen renovatie en sloop met daarop volgende nieuwbouw. De corporatie wil met een van beide het achterstallig onderhoud oplossen. Als het op nieuwbouw uitdraait willen de bewoners niet terug naar een veel kleiner appartement, zei Adriaans. “Er moet gewoon duidelijkheid komen”, zei Ellermeijer, die vond dat aan de Lindenlaan een vervelende situatie is ontstaan en de gemeente er nu nauw bij is betrokken. Zij praat met de Bewonerscommissie en de corporatie.

Volgens de wethouder houdt de gemeente de belangen van de bewoners goed in de gaten en is er geregeld contact met EH over de kwestie. De gemeente is er overigens pas later bij betrokken, toen de gesprekken tussen een hen vertegenwoordigende commissie al langdurig aan de gang waren, zei Adriaans. Volgens hem wordt door langdurig geen enkel onderhoud aan de woningen te plegen aangestuurd opsloop en nieuwbouw. Ellermeijer meldde dat er diverse redenen zijn om de renovatieplannen van weleer toch niet door te laten gaan. “Maar het onderhoud door EH wordt er niet beter op.”

2 REACTIES

  1. Een hele oude truc van huiseigenaren ( dus ook de coöperatie, die geen haar beter is), als ze eigenlijk willen slopen, is ,omdat het in hun ogen onrendabel bezit is ,de hele boel opzettelijk laten verwaarlozen, zodat ze lekker weer hun eigen gang kunnen gaan. ( zie oa de Carmenlaan , ligt nog steeds braak, ) . De krokodillentranen die de hr. Ellermeyer nu vergiet over de Aquariusflat zijn zo onwaarachtig, dat enkel schamperend en hoongelach past, want de gemeente wist dit al vele jaren, maar heeft ook vele jaren geroepen dat dit een zaak is tussen verhuurder en huurder. Pas toen ze voor paal werden gezet in een landelijk TV programma laten ze van zich horen met de mond maar niet met de daad.

  2. Wat een poppenkast over onze hoofden heen 72 woningen slopen circa 225 tot 275 woningen terug (geweldig hoor) dit is dus politiek alleen de sloopvergunning nog wat een wereld

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.