Het Nederlands Dans Theater 2 komt op zaterdag 14 december naar Schouwburg Amstelveen en viert zijn 60ste verjaardag met Sierra Oscar Foxtrot Tango. Het gevarieerde programma bestaat uit vier werken van Marco Goecke, Sharon Eyal & Gai Behar, Yoann Bourgeois en Medhi Walerski.

Sierra Oscar Foxtrot Tango daagt de jonge topdansers van NDT 2 uit met een mix van vier contrasterende dansstukken. Van Marco Goecke wordt zijn wereldwijd bejubelde Wir sagen uns Dunkles opnieuw opgevoerd. Medhi Walerski, die zelf meer dan tien jaar danste bij NDT creëerde het nieuwe werk Sway voor het programma.

 

De Franse choreograaf Yoann Bourgeois toont met Little song een nieuwe bewerking van zijn Fugue Table (2010), een stuk dat navigeert tussen natuurkunde en poëzie, dans en acrobatiek. Het Israelische duo Sharon Eyal en Gai Behar brengt een vernieuwde versie van hun mysterieuze Sara, dat het tweetal in 2013 speciaal voor NDT 2 creëerde. De choreografie centreert zich rondom herinneringen, dromen, emoties en inspiratie. Vooruitstrevende mooie dans door de jonge talenvolle dansers van NDT 2.

Theateragenda
Woensdag 4 december de Sinterklaasklucht De Pakjeskluis van Sinterklaas (3+), vrijdag 6 december de solo van Theo Nijland en van vr 6 t/m zo 8 december de Broadwayhit Kinky Boots. Op zaterdag 7 de muzikale vete Callas | Onassis | Kennedy en op zondag 8 december Een ijsbeer in de tropen (2+) van Wijnand Stomp. Dinsdag 10 december poppenspel in JOE 5 van Duda Paiva Company en Ellen ten Damme speelt Casablanca voor een uitverkocht huis. Woensdag 11 december de theatershow Highlights van Tineke Schouten.

Foto’s: Rahi Rezvani

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.